Echt iedereen heeft een verhaal!

‘Een neus als een stofzuiger.’ Zo omschreef oud-politieman Cees van Ingen het reukorgaan van zijn politiehond jaren geleden aan een collega, midden in de nacht, aan de rand van een industrieterrein. Hij gooide de autosleutels zo het donkere veld in. ‘Ik verwachtte dat de hond de bos binnen afzienbare tijd terug zou brengen, maar hij deed niets. Hij had de geur niet opgepikt. De hele nacht zochten mijn collega en ik ons een ongeluk, maar tevergeefs.’ Cees moet nog steeds lachen als hij over het incident vertelt en ik doe met hem mee. ‘De volgende ochtend belde ik, met het schaamrood op de kaken, een collega om ons op te pikken.’

Verrassende verhalen
Het leuke van schrijven voor een regionale krant vind ik de diversiteit aan persoonlijke en verrassende verhalen die je steeds weer te horen krijgt. Ik word telkens opnieuw met m’n neus op de feiten gedrukt; echt iedereen heeft iets interessants te vertellen. Vorige week sprak ik een oud-politieman over zijn juist verschenen boek, een paar dagen later liep ik met een paar Veense scholieren mee langs de oevers van het Eiland van Maurik, op zoek naar waterdiertjes. Ze leverden een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek langs de hele Rijn, van Haringvliet tot aan de Zwitserse Alpen. Morgen ga ik op bezoek bij de apen van Ouwehands Dierenpark om te schrijven over een nieuwe televisieprogramma dat daar gemaakt wordt.

Paalzitwedstrijd
Toen ik nog in Noord-Holland woonde, was schrijven (en fotograferen) voor de regionale krant (het Noordhollands Dagblad) mijn corebusiness. De ene dag interviewde ik een akkerbouwer over zijn teelt, de volgende dag versloeg ik een paalzitwedstrijd. Dan weer had ik een aangrijpend gesprek met een chronisch zieke vrouw, het volgende moment pakte ik een indrukwekkende toneelvoorstelling mee. Het verveelde nooit!

Droomjob
Als newbie in deze regio wilde ik zo’n zes jaar geleden maar al te graag voor De Gelderlander aan de slag. Regiojournalistiek is tenslotte dé manier om een gebied en de bewoners te leren kennen. Met regelmaat verschijnen er inmiddels verhalen van mijn hand in editie De Vallei én in Rivierenland. Het heeft me al zoveel leuks gebracht!
Druk heb ik het nu ook met allerlei andere bezigheden. Bruidsfotografie, reisjournalistiek en schrijven van SEO-teksten voor de websites van allerlei bedrijven zijn maar een paar voorbeelden van wat ik allemaal met heel veel plezier doe. Maar schrijven voor de regionale krant wil ik echt niet missen. Juist de afwisseling maakt mijn werk mijn droomjob.

Een gedachte over “Echt iedereen heeft een verhaal!

  1. …..en ga daar vooral mee door Elly. Je weet namelijk een informeel sfeertje te creëren, waardoor ik ervoor moest waken om niet op voorhand alle saillante details van mijn boek prijs te geven. Dat is een gave, die je optimaal beheerst en veel waardering oogst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *