Een warme spuitcabine en strak in het pak

Het is warm. Buiten én binnen. En in de spuitcabine van Autoschadeherstel Druten is het nóg iets warmer. Maar juist dáár moet ik dinsdag zijn. Om bedrijfsfoto’s te maken voor de nieuwe website.

Bedrijfsfotografie
Ondanks de extreme weersomstandigheden, heb ik zin in deze klus. Bedrijfsfotografie vind ik één van de leukste aspecten van het vak en ik doe het graag bij een fotogeniek bedrijf als waar ik vandaag naartoe ga, in Druten.

Splinternieuwe laklaag
Het hele team van schadeherstellers werkt enthousiast mee. Ze laten zich van alle kanten fotograferen en duwen me niet eens weg als mijn lens ineens over hun schouder steekt. Ondanks de drukte. Want dat is het; druk. De hele ruimte staat vol auto’s. De één met een deuk, de ander met een losse bumper of een flinke kras. Voor de spuitcabine staat een rij aan onderdelen en auto’s klaar die voorzien gaan worden van een splinternieuwe laklaag. Ondanks dat, leggen mijn fotomodellen, stuk voor stuk vakmensen, me geduldig uit hoe ze de schade herstellen. Super interessant. Dat het dertig graden plus is, ben ik snel vergeten.

Strak in pak
Zaterdag verzorg ik ook fotografie voor een website, maar dan voor een heel ander bedrijf; een begrafenisonderneming. Best een vreemd gezicht eigenlijk; twee mannen, strak in het pak, op de Dodewaardse dijk, tussen de vakantiegangers in korte broeken en Hawaïshirts. ‘Fotografeer je voor het Reformatorisch Dagblad?’, wil één van hen weten. Nou, nee… Ik zet deze mensen maar niet op de foto. Sommige moet ik later, tijdens het bewerken van de foto’s, nog even weg ‘Photoshoppen’. Geen probleem, het levert mooie plaatjes op.

Ziekenhuis
Twee klussen; aan veel meer kom ik deze week niet toe. De helft van de tijd ben ik in het ziekenhuis waar dochter Nika nog steeds in tractie ligt. Het is soms even rennen en vliegen en met deze temperaturen valt dat niet altijd mee, maar ik kijk met een heel goed gevoel terug op de afgelopen week. Leuk, de afwisseling en fijn dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan twee mooie nieuwe websites die binnenkort online gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *