Peppa is Nika’s nummer één

Ik zie doorgaans niet zo heel veel (koala)beren op de weg. Maar als ik Nika zie rondsjouwen met haar lievelingsknuffel, dan voel ik toch wat lichte stress. 

Peppa Big staat sinds een paar weken met stip op nummer één. Dacht ik altijd dat papa en ik de belangrijkste gedeelde plek in Nika’s leven innamen, inmiddels weet ik dat we het afleggen tegen dat roze varkentje van slechts één turf hoog. En daar hoeft dat opgevulde knuffelbeest bar weinig voor te doen. Ze hoeft Nika niet te troosten als ze heel hard huilt omdat ze niet naar bed wil, ze hoeft haar luiers niet te verschonen en ze hoeft al helemaal geen discussies met haar te voeren over het wel of niet aanzetten van de tv. Eigenlijk is het al voldoende als Peppa er gewoon is. En dat is nou juist wat me zorgen baart. 

Want wat moeten we in vredesnaam beginnen als Nika Peppa straks per ongeluk in Sydney laat slingeren op het moment dat wij in het vliegtuig naar Cairns zijn gestapt? Of als ze haar knorrende vriendinnetje laat vallen in de zee tijdens een boottochtje om walvissen te spotten? En wat doen we als een snelle kangoeroe Peppa grijpt en wegrent? 

In Nederland kunnen dit soort dingen natuurlijk ook gebeuren. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Maar dan is er altijd nog zo’n fijne blauwe webwinkel die binnen no time een roze vervangster regelt. We hoeven Nika dan maar een paar uur lang af te leiden of een logeerpartijtje te faken. De volgende dag zeggen we simpelweg dat Peppa in bad is geweest en schone kleren heeft aangetrokken.  

Maar in Nieuw-Zeeland en Australië bezorgt mijn favoriete postbezorger vast en zeker geen knuffeldieren. En zelfs al heeft de webwinkel Down Under een Peppa-replica in het assortiment, dan nog hebben we geen brievenbus in ons huisje op wielen! Wat te doen?!? 

Natuurlijk kunnen we proberen Peppa in Nika’s ranglijst te laten dalen. We komen gewoon met wat negatief nepnieuws over varkens op de proppen. Maar iets zegt me dat ze dan wel een andere knuffel tot favoriet doopt en dan zitten we met hetzelfde probleem. We kunnen haar ook laten chippen bij de lokale dierenarts. Maar dat lost de problemen waarschijnlijk ook niet direct op. Nee, ik denk dat we dan maar gewoon heel zuinig op Peppa moeten zijn. Net zo zuinig als we op Nika zijn. Er zit niks anders op. 

4 gedachtes over “Peppa is Nika’s nummer één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *