Alle vliegtuigen gaan naar Australië

Daar gaat een vliegtuig, ver boven onze hoofden. Nika is meteen alert. ,,Viegtuig!”, roept ze blij. ,,Naar Austalielie”. Sinds een paar maanden gaan alle vliegtuigen, groot en klein, volgens Nika naar Australië (en heel af en toe ook naar Nieuw-Zeeland). Ik kan alleen maar hopen dat dat niet zo is. Het zou wel erg druk worden Down Under. Maar ik weerleg haar veronderstelling niet. Nee, ik bevestig juist al haar vermoedens door vrolijk ‘ja’ te knikken.

Van alle onderdelen van onze aanstaande reis is Nika misschien nog wel het drukst bezig met de weg ernaartoe. Elke keer als er een vliegtuig voorbij gaat, hoog in de lucht, worden we daaraan herinnerd. ,,In viegtuig filmpjes kijken, hè?”, zegt Nika en ze kijkt me vervolgens bijna smekend aan. Ja hoor, in het vliegtuig gaan we filmpjes kijken. Graag zelfs. Hopelijk houdt ze het een poosje vol! De vlucht, met tussenlanding inbegrepen, duurt straks zo’n 25 uur. Dus een filmpje of twintig komt wel van pas. Maar een etmaal lang filmpjes kijken, houdt niemand vol. Zelfs onze Peppa-Big-bingewatcher Nika niet. ,,Ook eten, toch?”, vult ze daarom aan. Ja, ook eten. ,,En slapen. Tegen mama aan.” Ja, Nika, alsjeblieft, ga tijdens de vlucht ook maar slapen. ,,Niet huilebuilen, toch?” Nee hoor, dat is niet de bedoeling. Het is tenslotte allemaal leuk. We gaan op vakantie, een half jaar lang!

Ik heb besloten me niet druk te maken om de lange reis naar onze droombestemming. Hoewel Nika goede voornemens heeft, realiseer ik me dat het ook anders kan lopen. Dat geeft niet, meisje. Je bent dan nog maar net drie jaar oud en als je even geen zin hebt om filmpjes te kijken, dan snap ik dat best. Als je geen trek hebt in vliegtuigvoedsel, dan accepteer ik dat. Een koekje extra moet kunnen. Als slapen niet lukt in die rare vliegtuigstoel, dan halen we dat later wel weer in. En als je moet huilen, dan is dat maar zo. We zijn met z’n drietjes en vastberaden te genieten van elk moment van onze reis. Ook al loopt het soms net even anders dan gehoopt.

Een gedachte over “Alle vliegtuigen gaan naar Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *